Blog

Prohlášení k dnešním slovům Andreje Babiše

Násilí nesmí mít v naší společnosti místo. A to v žádné podobě.

Detail článku

Jak žádat o voličský průkaz?

O voličský průkaz mohou žádat všichni, kdo mohou volit. Slouží k tomu, abyste mohli volit jinde než ve vašem přiděleném volebním okrsku. Můžete s ním pak volit v jakémkoliv okrsku v Česku.

Detail článku

Jak volit ze zahraničí

Spojila jsem se online s Čechy a Češkami žijícími v zahraničí od Spojených států po Saúdskou Arábii. Probrali jsme, jak je možné ze zahraničí odvolit. Bohužel stále čekáme na zavedení korespondenční volby, a tak je potřeba odvolit osobně na ambasádě nebo konzulátu a předem se k volbě registrovat. Tady najdete, jak na to.

Detail článku

Intenzivní týden v bodech!

Cestovat po naší zemi je zážitek. A je toho tolik, že si to musím začít psát! Budu ráda, když mi napíšete, kam se mám s petičním stánkem vypravit příště. Ale teď už k tomu, co vše se stalo v uplynulém týdnu.

Detail článku

Máme za sebou první měsíc!

Je to neskutečná jízda. Díky vám. Před měsícem jsem ohlásila kandidaturu a dnes se za tou dobou ohlížím, jako kdyby uběhl rok. Dojmů by z toho bylo na knihu, ale zkusím se vejít do několika málo znaků.

Detail článku

Bílsko: Poctiví malí zemědělci se nevzdávají

Když jsem přijížděla do jižních Čech, hlavou mi běžela slavná věta Rudolfa Hrušínského z filmu Vesničko má středisková: „To není země, to je zahrádka. A jestli máš srdce, tak to musíš cejtit.”

Detail článku

Co se týče mladé generace, snažím se držet v obraze

Jak se mladá generace udržuje v obraze, co se týče aktuálního dění? Právě i díky těmto mladým slečnám. Johana Bázlerová totiž stojí za projektem @jsemvobraze, kde srozumitelně informuje o tom, co se děje u nás i ve světě. Navíc nezapomíná ani na dávku pozitivních zpráv, kterých je v této době akutní nedostatek.

Detail článku

Ekonomické dopady války na Ukrajině zajímají každého

Předávat vědomosti mladým lidem je to, co mě baví už 15 let. Beru jako svoji zodpovědnost seznamovat studenty s tím, co se ve světě děje a ovlivňuje jejich životy.

Detail článku
Načíst starší příspěvky

Zůstaňme
v kontaktu

Všechny důležité novinky můžete vědět jako první.
Stačí, když nám necháte svůj e-mail.

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů