Moje láska k rybaření

Tři hodiny jsme seděli u rybníka. Neťukla ale ani čudla. „Mami, tak posledních 5 minut a balíme to, jo?“ Za chvilku jsme ale z vody tahali osmikilového amura. Většího jsem nikdy v životě nechytla. Tohle kouzlo posledního náhozu prostě nám rybářům vždycky funguje.

Rybařit mě učil můj táta, se kterým jsme jezdili hlavně na Oslavu. Rybařina pro mě díky tátovi nikdy nebyla jen o úlovcích, ale hlavně o vztahu k přírodě. Ukázal mi, že ze břehu má člověk dokonalost přírody jako na dlani.

 

Už jen pozorovat vodu v řece, která je pokaždé jiná. Člověk pak pozná, jestli někde na horním toku zapršelo nebo že někdo do řeky něco vypustil, a voda proto ztratila jiskru.

Na Oslavu se vždycky ráda vracím, i když s narozením dětí jsem objevila také kouzlo rybníků, kde člověk přeci jen lépe uhlídá dva malé neplavce. Na řece mám nejradši jen tak nalehko s brčkem chytat čudly nebo lovit tlouště na třešně a u rybníka se synem lovíme i líny. Na těžko s krmítkem.

 

Jsem staromilec, nemám žádné drahé rybářské vybavení. Kupuji jen to, co dobře znám z dětství a v obchodech, kde si můžu o rybaření popovídat se stejnými nadšenci.

 

Spolu s respektem k přírodě mi dalo rybaření i trpělivost. Oboje je totiž důležité nejen u vody, ale nepochybuji, že i ve výkonu prezidentské funkce. I teď v probíhající kampani jsem si ušetřila chvilku na rybaření. Voda pro mě navždycky bude nejlepším místem, kde si utřídit myšlenky, aby pak člověk dělal správná rozhodnutí.

Více z blogu

Prohlášení k dnešním slovům Andreje Babiše

Násilí nesmí mít v naší společnosti místo. A to v žádné podobě.

Detail článku

Jak žádat o voličský průkaz?

O voličský průkaz mohou žádat všichni, kdo mohou volit. Slouží k tomu, abyste mohli volit jinde než ve vašem přiděleném volebním okrsku. Můžete s ním pak volit v jakémkoliv okrsku v Česku.

Detail článku
Všechny příspěvky

Zůstaňme
v kontaktu

Všechny důležité novinky můžete vědět jako první.
Stačí, když nám necháte svůj e-mail.

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů