Národní sbírka zlozvyků

Neumím jít jen tak na procházku a nekoukat při tom po houbách. Manželovi skáču do řeči a hořkou čokoládu sním vždycky celou. Teď znáte moje zlozvyky. Přihlásila jsem je i do Národní sbírky zlozvyků, fantastického projektu známé umělkyně Kateřiny Šedé.

Kateřinu jsem potkala na náměstí v Brně. Obě jsme stály u svých stánků - já sbírala podpisy pod prezidentskou kandidaturu, Kateřina zlozvyky do své národní sbírky. Založila ji u příležitosti výročí 200 let od narození zakladatele genetiky Gregora Johanna Mendela.

 

Proč? Když Kateřina přemýšlela, čím se genetika propisuje do každodenního života, napadly jí právě zlozvyky. Klasickou větu „Po kom ty to máš?“ jsme každý slyšeli mockrát. V tom dávám Kateřině stoprocentně za pravdu. A musím se přiznat, že ani já jsem od ní své syny  neušetřila.

 

Kateřina už zlozvyků nasbírala přes 8 tisíc. A přidala i ty svoje: že pořád napomíná manžela za nepořádek na lince, kupuje si knihy, co nikdy nepřečte a nechává ve dřezu sáčky od čaje.

 

Jsme s Kateřinou podobně staré, obě jsme z Brna a Kateřininy projekty mě moc baví. Vždy totiž hledá, jak skrze ně nenásilně podnítit trvalou změnu. A to je přesně to, co se nám v Česku může moc hodit. Moc si proto vážím toho, že mě i ona podpořila podpisem pod mou petici. Díky!

Více z blogu

Prohlášení k dnešním slovům Andreje Babiše

Násilí nesmí mít v naší společnosti místo. A to v žádné podobě.

Detail článku

Jak žádat o voličský průkaz?

O voličský průkaz mohou žádat všichni, kdo mohou volit. Slouží k tomu, abyste mohli volit jinde než ve vašem přiděleném volebním okrsku. Můžete s ním pak volit v jakémkoliv okrsku v Česku.

Detail článku
Všechny příspěvky

Zůstaňme
v kontaktu

Všechny důležité novinky můžete vědět jako první.
Stačí, když nám necháte svůj e-mail.

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů